20080516

Inglasade trappen

Jag har sedan några veckor planterat 3 plantor i det inglasade trapphuset på jobbet. Samtliga plantor är planterade i 10-literskrukor och växer väldigt fint.


Plantan i fokus är en Cayenne som grenar sig riktigt duktigt. Det kommer bli sjukt mycket chilis på den här plantan. Den släpper alla blommor ganska fort, antar att det beror på värmen på dagarna. Inte mig emot, det kommer bli en fantastisk planta!

2 kommentarer:

Hansih sa...

Bjud dem på jobbet på Sweet banana! :-)

Make-Up N Smile sa...

Hej! Har sått lite paprika- och chili från förska frukter från fruktdisken. Jag kan absolut inget om det här, minns bara att jag gjorde det en gång på mellanstadiet och att det faktiskt blev paprikor i sovrumsfönstret. Jag vill ha en stark chili som jag kan använda till matlagningen. Chilin jag köpte i mataffärer smakade dock bara "röd paprika". Det stod inte heller vilken sort det var. Hur vet man genetligen om man får med sig en "het" eller en "mild" chili hem? Tycker att det är 50/50, och några milda vill jag ju egentligen inte ha :(

Har du några förslag på vad jag ska köpa för sort för att få goda, starka chilisar? Och framförallt, hur sköter man dem? Just nu står de i små svarta "plastburkar" med blomjord underst och sedan såjord, ca 1-2 cm där jag stoppat ner fröna.

Mejla mig gärna: bella_itis@hotmail.com

Hur ofta och hur mkt ska de vattnas?