20080329

Pornografi för Chiliälskare - 6 Veckor

Nu har det gått 6 veckor. Allt ser ut att vara prima i farmen. Sjävklart skulle det önskas lite mer plats för att kunna göra en omplantering. Den planta som står i en större kruka har växt otroligt mycket bättre än sina syskon och bevisar att större är bättre. Vi hade en ganska ingånde fotografering av samtliga sorter idag och såhär såg det ut efter fotograferingen.


Idag slog den första blomman ut. Det var på en Turkish Upright. Dock börjar jag bli osäker på om det verkligen är en Turk och att jag sått fel. Den är försvinnande lik en Long Slim Cayenne. Visserligen är Turkarna a.k.a. "Turkish Cayenne" så jag hoppas att det beror på det. Riktigt tråkig blomma, men den är först för i år och förtjänar att uppmärksammas!



Nu börjar den riktiga porren! Det här är knopparna på en Purple Tiger. Man kan riktigt se att blommorna kommer att vara lila redan nu. Just Purple Tiger har orsakat mig lite huvudbry den senaste tiden. Plantorna har sett friska ut, sånär som på vita mjölkfläckar på bladen. Men efter att ha snackat med ett fröföretag så är tydligen det här typiskt för Purple Tiger. Bladen ska skifta i vitt, grönt och lila och plantorna vara riktigt spektakulära. En Purple Tiger ska definitivt i hydron!
Om man gillar håriga damer så är det här riktigt vackert. Jag gör det inte i normala fall, men Rocoto Red får dispens. Stammar och blad är alldeles ludna och plantan luktar verkligen speciellt.




Här trängs 45 plantor på en väldigt liten yta. Dom står nu i storleksordning med de större till vänster. Det är mer kräm i lamporna på den högra sidan av odlingskammaren, så jag vill att de små ska få chans att växa, samtidigt som jag vill undvika att de större plantora täcker de små med sitt bladverk.



Idag var jag ner på Sahflors och kollade delikatesser. De hade varken renkött eller min Italienska Kitost; Taleggio inne. Däremot hade dom en numrerad, 5 års lagrad habanerosås i riktigt snygg förpackning som jag dregglade över. 200;- för en sås kändes lite mycket för tillfället då jag har habaneroextrakt hemma för att krossa den sås som såldes där. Jag gav dock flickvännen ett blinkade öga och hostade; *present!
Jag köpte istället 3 tomma flaskor som jag knallade hem med och tillverkasde vitlöksolja, rosmarinolja och självklart Chiliolja som är gjord på Turkish Upright, Long Slim Cayenne, Apache & Peruvian Purple.
Ha det bra allesammen, snart blir det ännu en film från farmen!




8 kommentarer:

Anonym sa...

coooolt!! de ser sjukt bra ut.. längtar till chili-kvällen!

michael sa...

ser fint ut roddan, ska bli intressant att folja purple tiger, ser spannande ut med knopparna redan!!

uUu sa...

verre: jepp, det blir fint det. tar det på vår uteplats i sommar någon gång när de första gröna kommit.

grilla dom, fylla dom med ostar, fritera dom. dricka iskall ljus öl till. *mmmmmmm

perkka: japp, det blir häftigt. håller på och luskar i hur jag ska gå till väga med utomhushydroodlingen med en australiensisk mästerodlare. det kommer bli ganska krångligt kan jag tänka. det är ju inte bara köldgrader man får passa för, det blir antagligen fruktansvärt i en tank som solen ligger på. frågan är vad den övre gränsen för vad rötterna klarar.

det här utomhushydroprojekt är så krångligt på alla sätt så jag känner att jag nästan bara vill lägga ner det, men samtidigt gör det det bara än mer utmanande. men vilken skam att bygga något och sedan misslyckas. det klarar jag inte :/

michael sa...

haha ja men det har du ju ratt i, lite utmaning ska det val vara. men du kan val borja med att prova bara nagra plantor i utomhus hydron da? det var val sa du tankt anda? i sann fall behover du ju inte vara sa radd for ett misslyckande, da har du ju nagra andra plantor att falla tillbaka pa ialalfall :)

Anonym sa...

roddan: mm lätt.. gahhhh vattnas i munnen

michael sa...

Kolla in min blogg for min nya dator jag kopt. Ska satta ihop den i helgen tankte jag, vad tror du om specen??

Magnum sa...

Ville bara tacka för specialedition som jag fick av din kusin kanonfin.
Blir nästan lite sugen att börja odla och dona själv hehe

Anonym sa...

lasa hela bloggen, ganska bra